1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Probleme stergatoare

Discuție în 'Skoda Fabia II' creată de anghel sorin, 25 Apr 2018.

  1. anghel sorin 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Dec 2017
    Mesaje:
    2
    am probleme cu stergatorul nu functioneaza tot timpul cand actionez maneta stergatorului luneta care ar fi cauza
     
  2. Valentin Doncea 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Ian 2019
    Mesaje:
    1
    Nu functioneaza stergatoarele fata.Am verificat siguranta,motor totul este ok in afara de faptul că nu ajunge tensiune la motorasul de la stergatoarele din fata.
     
    Leonte Ionela și Stanciu Iulian apreciază asta.
  3. Byskko 1st Gear Member

    Înscris:
    18 Noi 2016
    Mesaje:
    2
    Buna ziua! Am o skoda fabia model 2008 si nu mai functioneaza stergatoarele fata...am mers la service si nu reușesc sa-mi spuna exact problema...maneta nu e defecta...motorasul nu...au fost verificate toate sigurantele...Uf ce sa fie?
     
  4. Alex B 1st Gear Member

    Înscris:
    22 Noi 2017
    Mesaje:
    1
    Buna ziua! Din pacate ma confrunt cu aceeasi problema. Stergatorul spate functioneaza doar cand vrea el. Daca a reusit cineva sa rezolve problema aceasta sa lase un mesaj va rog :)
     
  5. Byskko 1st Gear Member

    Înscris:
    18 Noi 2016
    Mesaje:
    2
    Eu am rezovat problama...a fost greu sa gasesc pe cineva cu adevarat priceput.Cu toate ca toata lumea,toti cei "priceputi spus " direct la acel panou cu sigurante mergeau si se uitau...spuneau ca totul e in regula...
    dar nici de cum nu functionau stergatoarele...Si defapt de acolo de la sigurante era problema. Am cumparat SIGURANTE TARATE DE LA TESLA...uitati-va pe fiecare siguranta sa aiba acele numere cu alb scris(10,15,5.....)cele care au scrisul transparent pe siguranta nu sunt bune.La mine asta sa dovedit a fi proboema.Cum am schimbat acele sigurante stergatoarele au inceput sa functioneze.Cautati pe la dezmembrari acel panou cu sigurante si luati sigurantele originale,sigurante tarate nu chinezarii.
     
  6. Stanciu Iulian 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Noi 2019
    Mesaje:
    3
    Bună seara, cum ați rezolvat problema!? Mulțumesc?!
     
  7. asclod 1st Gear Member

    Înscris:
    29 Oct 2019
    Mesaje:
    2
    salutare!
    Am o skoda fabia 1.2 TDI din 2012 am o problema legata de motorasul stregator luneta. Dimineata la pornirea motorului, porneste singur stergatorul luneta desi este pe pozitia 0. Mentionez ca asta vara facea acest lucru la fiecare pornire a motorului .Am cautat un electrician mi-a facut cateva masuratori si a zis ca bateria e pe duca si ca nu inmagazineaza curent. Am schimbat bateria si intradevar nu mai pornea stergatorul. caz rezolvat. Numai ca dupa ce a dar frigul a inceput dinou sa porneasca stergatorul luneta, de regula cand pornesc motorul la prima cheie, ca dupa ce merg cu ea si opresc si repornesc nu mai porneste sau rareori porneste. O fi curentul prea mic din baterie? mentionez ca am o baterie varta 60 Am cu 540 v la pornire
     
  8. Universalis

    Universalis Silver Member

    Înscris:
    21 Oct 2016
    Mesaje:
    357
    Vezi sa nu fie contactele din maneta stergatoare sau firele din burduful de la luneta intrerupte.
     
  9. Stanciu Iulian 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Noi 2019
    Mesaje:
    3
    Bună ziua, bănuiesc ca de la temporizator nu dădea voie sa își facă cursa, am schimbat siguranța dar în caz ca ceva nu lasă să își facă cursa rămân blocate pentru siguranță sistemului!
     
  10. aew 1st Gear Member

    Înscris:
    24 Iun 2023
    Mesaje:
    1
    Buna seara, am si eu probleme cu stergatoarele masinii, Fabia 2 (545), 2009, 1.4, 63kw. Stergatoarele pe fata functioneaza doar cand vor ele pe temporizare si pe viteza normal. Pe viteza 3 functioneaza mereu. Ca sa stearga o data, dau de maneta in jos, si daca nu vrea, apas butonul de dezaburire luneta, si daca nici asa nu vrea dau un claxon scurt (nu ma intrebati cum am descoperit ca asa functioneaza). Cateodata, dupa o noapte isi revin (functioneaza normal) pentru o perioada. Alteori stau si una-doua luni pana isi revin. Folosesc treapta a treia (cea pe care functioneaza), am devenit specialist in oprirea stergatoarelor la pozitia de jos. Am fost la service. Initial mi-au spus ca ar fi calculatorul de confort defect. Am incercat cu 5 (cinci) calculatoare, dintre care 3 erau idfentice cu ce aveam eu. NU a functionat. Am demontat ansamblul stergatoare. Motorasul functioneaza si isi face treaba daca il alimentez pe direct. Azi am schimbat maneta stergatoarelor (si pe cea de semnalizare), functioneaza doar pe treapta a treia. Am verificat sigurantele, sunt bune. Din ce am citit pe aici, o posibila rezolvare ar fi sigurantele schimbate (chiar daca cele existente sunt bune). CE sa-i mai fac? Nu mai stiu ce sa-i schimb.
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare