1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
 2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Probleme pornire Fabia

Discuție în 'Skoda Fabia' creată de oana-zeno, 3 Mai 2008.

 1. ugabrielu 3rd Gear Member

  Înscris:
  2 Apr 2017
  Mesaje:
  85
  @Ciprian MF
  Verifica lantul de distributie, eu zic ca e sarita din punct. Am mai scris despre pusul masini pe tester si am sa repet, simpla citire a erorilor nu inseamna absolut nimic, erorile se stocheaza in momentul in care abaterile de la valorile normale dintr-un sistem ating un anumit prag, daca ceva merge anapoda insa nu atinge pragul nu apare nicio eroare, exact ca in cazul tau. Diagnoza se face de catre personal cu pregatire in domeniu care stie ce grupe sa verifice functie de simptomele motorului, diagnoza la coltul blocului nu e decat o risipa de timp si bani.
   
  Little Big apreciază asta.
 2. Ingolstadt85

  Ingolstadt85 5th Gear Member

  Înscris:
  27 Noi 2012
  Mesaje:
  143
  Locație:
  Bucuresti
  Diagnoza la coltul blocului cum o numesti tu poate fi facuta de persoane mult mai profesioniste decat plapumarii si carpacii din service-uri. Pentru majoritatea problemelor aparute la masini se incepe cu diagnoza pe tester ! Nu e dacie pe carburatie sa o consulti din ureche ! In general, daca distributia e sarita de la punct , este posibil sa aiba o eroare pe unul dintre senzori : ori cel de ax cu came, ori cel de turatie.
   
 3. ugabrielu 3rd Gear Member

  Înscris:
  2 Apr 2017
  Mesaje:
  85
  @Ingolstadt85
  Pai si eu ce am scris? Diagnoza la coltul blocului era o figura de stil, pentru plapumarii si carpacii cum ii numesti tu, nu o locatie geografica.
   
 4. Universalis

  Universalis 4th Gear Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  103
  Ciprian MF

  O problema comuna la Fabii:
  * 1.4 16v probleme de pornire: Frecvent senzorul de turatie motor.
   
 5. Ingolstadt85

  Ingolstadt85 5th Gear Member

  Înscris:
  27 Noi 2012
  Mesaje:
  143
  Locație:
  Bucuresti
  @ugabrielu din ce ai scris tu reiese altceva ! Tu pur si simplu DESCURAJEZI oamenii sa apeleze la diagnoza computerizata prin simplu fapt ca, in opinia ta toti cei care se ocupa cu asta sunt neprofesionisti, citirea erorilor e ceva inutil si fara sens si indrumi oamenii sa treaca direct la diagnosticarea '' la ureche '' cum se facea pe vremuri. Total fals ! In zilele noastre diagnoza OBD este ceva indispensabil. Sunt multi neprofesionisti si afoni in acest domeniu, ca in toate domeniile , dar asta NU inseamna ca toti sunt chiar o apa si un pamant !
   
 6. ugabrielu 3rd Gear Member

  Înscris:
  2 Apr 2017
  Mesaje:
  85
  @Ingolstadt85
  Daca comentariul meu, consideri, te-a jignit in vreun fel imi cer scuze, nu asta a fost intentia mea. Cat despre faptul ca eu ii descurajez pe ceilalti sa faca diagnoza, reparatii dupa ureche, etc. hai sa-i lasam pe cititori sa stabileasca daca am scris asa ceva cu atat mai mult cu cat eu sunt IT-ist si in aceasta perioada lucrez la un proiect in care implementez pentru data loggere intr-o retea de process control.
  Insa cert e faptul ca utilizatorul Ciprian MF in urma unei "diagnoze" care nu i-a dat nicio eroare a inlocuit:
  -senzor temperatura
  -filtru benzina
  -clapeta acceleratie
  -bujii
  -bobina inductie
  o gramada de bani aruncati complet aiurea in urma unei diagnoze facute la "coltul blocului".
  Eu vorbesc de un principiu nu de o persoana.
  Repet, imi cer scuze daca te-am jignit cu ceva.
   
  Little Big apreciază asta.
 7. Ciprian MF 1st Gear Member

  Înscris:
  2 Iul 2019
  Mesaje:
  3
  Mersi de păreri. Eu am înțeles ca totuși ar putea fi sărita distribuția după toate comentariile voastre, sau senzorul turație. Dacă mai aveți și alte păreri ascult cu placere.

  Mersi. O sa încerc.
   
  Ultima editare de un moderator: 11 Iul 2019
 8. ugabrielu 3rd Gear Member

  Înscris:
  2 Apr 2017
  Mesaje:
  85
  @Ciprian MF
  A ta e in 8 valve. Descarca documentul asta:

  http://www.clubskoda.ro/attachments/testskoda-pdf.9125/

  si fa-i o diagnoza la grupurile descrise in document. Sub fiecare poza sunt trecute valorile normale si o scurta descriere, pozele sunt de pe masina mea care are acelasi motor. Aceste teste sunt recomadate de producator pentru partea de injectie si sunt luate din manual. Vezi ce anume nu e in regula si apoi mai discutam aici.
  Vorbind pe nevazute eu cred ca e sarita din punct, cere si alte opinii dar esential e sa faci testele alea din document. Testele trebuiesc facute cand temperatura la motor este cel putin 80 grade.
   
 9. Ciprian MF 1st Gear Member

  Înscris:
  2 Iul 2019
  Mesaje:
  3
  NU cita ultimul mesaj!
  Ms mult. O sa incerc
   
  Ultima editare de un moderator: 12 Iul 2019

Distribuie pagina asta