1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
 2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Probleme la electroventilator

Discuție în 'Skoda Fabia' creată de nicu lupsa, 30 Oct 2018.

Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
 1. nicu lupsa 1st Gear Member

  Înscris:
  30 Oct 2018
  Mesaje:
  2
  Buna ziua!
  Am o fabia 1.4 MPI din 2003 si electroventilatorul nu mai porneste chiar daca temperatura lichidului de racire creste foarte mult. As vrea sa verific siguranta electroventilatorului (fara a le lua pe toate la rand) si nu stiu cum este simbolizata grafic si nici pozitia ei in tabloul de sigurante.
  Multumesc!
   
 2. ugabrielu 3rd Gear Member

  Înscris:
  2 Apr 2017
  Mesaje:
  85
  Pune mana pe radiator si vezi daca este foarte fierbinte, termocupla G83 se afla pe radiator pe partea soferului in partea de jos a radiatorului. Ea e responsabila de punerea in functiune a ventilatorului, daca nu este foarte fierbinte, radiatorul, inseamna ca e de vina termostatul care a ramas pe inchis sau e defect deci termocupla nu are temperatura suficienta pentru a inchide circuitul electric al ventilatorului. Leaga ventilatorul direct la baterie sa vezi daca e defect. Siguranta nu stiu pe unde e dar sunt sigur ca vei primi un ajutor aici. E posibil de asemenea sa fie defect G83 si aici e balciul dracu, trebuie demontat tot botul masinii pentru schimbarea lui.
   
 3. nicu lupsa 1st Gear Member

  Înscris:
  30 Oct 2018
  Mesaje:
  2
  NU CITA ultimul mesaj!
  Multumesc pentru raspuns! Cel mai probabil este vorba despre G83 pentru ca termostatul isi face treaba iar alimentand direct electroventilatorul, functioneaza. Ma interesa acea siguranta.
   
  Ultima editare de un moderator: 30 Oct 2018
 4. T. Carmen Skoda Expert

  Înscris:
  29 Apr 2012
  Mesaje:
  2.135
  In capacul de pe acumulator, vei gasi sigurantele alocate ventilatorului:
  [​IMG]
   
  DanielN apreciază asta.
 5. ugabrielu 3rd Gear Member

  Înscris:
  2 Apr 2017
  Mesaje:
  85
  Da, T Carmen ti-a atasat cutia cu legaturi de pe baterie, acolo o/le gasesti. M-am uitat un pic pe schema electrica si am constatat ca la schema ventilatoarelor participa 3 sigurante, S177 de 40A este pentru alimentarea ventilatoarelor prin releul din unitatea de control J293 , siguranta S180 de 30A pentru alimentarea bobinei releului ventilatoarelor din J293 si siguranta S269 de 5A pentru alimentarea unitatii de control J293. Verifica-le pe toate si daca ai noroc e una arsa. Sa pui in schimb obligatoriu o siguranta calibrata, nu s-a ars degeaba. Succes
   
  DanielN apreciază asta.
 6. DanielN 1st Gear Member

  Înscris:
  18 Iun 2019
  Mesaje:
  3
  Cred ca asta raspunde si la problema mea, multumesc mult.
   
Stare subiect:
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

Distribuie pagina asta