1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
 2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Probleme climatronic/incalzire/etc..

Discuție în 'Skoda Superb' creată de B284SEL, 27 Feb 2012.

 1. Popescu Ionel 1st Gear Member

  Înscris:
  18 Mai 2019
  Mesaje:
  8
  Cel la care am fost are aparat generație noua de gaz mi.a arătat că are presiune plus de asta a alimentat cu o altă baterie compresorul si merge baga rece, se vedea si pe ceasurile de la aparat ca lucreaza bine...
   
 2. Popescu Ionel 1st Gear Member

  Înscris:
  18 Mai 2019
  Mesaje:
  8
  Pt mine este curios de ce nu se sterge eroarea de senzor presiune daca il inlocuisem cu altul nou( am verificat daca ajunge curent la mufa si ajunge se aprinsese becul de la creionul de verificat)
   
 3. T. Carmen Skoda Expert

  Înscris:
  29 Apr 2012
  Mesaje:
  2.164
  Ai setat temperatura de exemplu ,,Low", ai apasat butonul AUTO, controllerul va seta toti parametrii automat pentru a obtine temperatura setata de tine cat mai rapid.
  Ai actionat ECON: ECON opreste functionarea compresorului. De ce ar trebui sa functioneze ventilatoarele?
  Nu trebuie sa fie inregistrata nicio eroare, deoarece totul functioneaza normal.
   
 4. Popescu Ionel 1st Gear Member

  Înscris:
  18 Mai 2019
  Mesaje:
  8
  Am rezolvat problema azi la skoda, operațiunea mickey mouse au mâncat cablu de 899 de ron
   
 5. Universalis

  Universalis Bronze Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  231
  Fii mai explicit ca sa intelegem, cablul + manopera = 899 lei?
   
 6. Popescu Ionel 1st Gear Member

  Înscris:
  18 Mai 2019
  Mesaje:
  8
  Da da , cablu + manopera

  NU CITA ULTIMUL MESAJ!
  Bine e o lista întreagă cu ce au demontat si montat pt a remedia stricaciunea facuta de șoarece.
   
  Ultima editare de un moderator: 23 Mai 2019
 7. Universalis

  Universalis Bronze Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  231
  Ai naibii chitaitori, te-au pus la plata. :D
   
 8. Gica

  Gica 1st Gear Member

  Înscris:
  9 Feb 2019
  Mesaje:
  4
  Salut, am o skoda superb din 2007 si am probleme cu ventilatia, ieri am bagat freon pe instalatie ca nu am mai avut deloc si daca stau cu ea pe loc si pornesc clima, imi baga aer rece, dar, daca plec cu ea de pe loc se aude un sunet, ca si cum deschide o clapeta si dupa imi baga DOAR aer cald cu toate ca sistemul de racine merge...sa fie cumva motorasul de la clapeta pas cu pas?
   
 9. Little Big

  Little Big Moderator

  Înscris:
  10 Noi 2009
  Mesaje:
  1.731
  Locație:
  Bucharest
  Fa o diagnoza!
   
 10. Gica

  Gica 1st Gear Member

  Înscris:
  9 Feb 2019
  Mesaje:
  4
  Am facut, totul bine
   
 11. al bundy

  al bundy Skoda Expert

  Înscris:
  28 Aug 2010
  Mesaje:
  1.236
  Locație:
  Bucuresti
  NU are cum sa fie bine, atata timp cat instalatia nu lucreaza cum trebuie.
   
  Little Big apreciază asta.
 12. George-Iulian

  George-Iulian 1st Gear Member

  Înscris:
  14 Iul 2019
  Mesaje:
  4
  Buna ziua.La auto din avatar,Superb 2011 de cand cu caldurile foarte mari din luna trecuta a aparut urmatorul fenomen:la temperaturi exterioare de peste 30 grade aerul nu mai este la fel de rece,nici pe low.Am verificat freonul din instalatie si este ok,fara pierderi si am inlocuit si filtru de polen.Pe tester nu apare nici un cod de eroare.Mentionez un lucru foarte important..cand temperatura exterioara este sub 25 grade fluxul de aer este foarte rece,pe low chiar,nu poti tine mana la aerisitoare!Ce sa fie?!
   
 13. laur.grigorescu 1st Gear Member

  Înscris:
  4 Dec 2015
  Mesaje:
  4
  salut.zi-mi ,te rog, trebuie dat tot bordul jos?
   
 14. George-Iulian

  George-Iulian 1st Gear Member

  Înscris:
  14 Iul 2019
  Mesaje:
  4
  Buna ziua.Dupa ce asta vara am deschis o discutie in care aratam ca am probleme cu aerul rece la temperaturi exterioare de peste 30 grade , acum va aduc in discutie urmatorul fenomen:De cand a venit friguul constat ca , cu toate ca apa sta la 90 de grade (nemiscat acul) ,baga o abureala de caldura-chiar pe LOW!Hai ca acum la 1-4 grade ma mai descurc...dar ce ma fac la minus...grade?!Am facut un test/reset la climatronic ... dar nimic.Sa fie clapeta de admisie a aerului cald blocata pe deschis(de aceea asta vara poate mai aducea si aer cald si de aceea nu racea suficient) sau senzorul de habitaclu defect?De aceea vin cu urmatoarele intrebari: 1. Unde este pozitionata clapeta de admisie a aerului cald/rece? 2. Unde este senzorul de habitaclu(pe cel de soare l-am identificat pe bord langa grila parbrizului).Va multumesc anticipat!
   
 15. Universalis

  Universalis Bronze Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  231
  1. Servomotorasul care actioneaza clapeta centrala de amestec cald, rece este sub bord, pe carcasa unitatii HVAC. Se da jos bordul. Trebuie sa ai eroare pe servomotoras, la scanare.
  2. La Climatronic senzorul de temperatura interioara este in panoul Climatronicului. Este un patratel cu grile si inauntru e senzorul.
   
 16. George-Iulian

  George-Iulian 1st Gear Member

  Înscris:
  14 Iul 2019
  Mesaje:
  4
  Buna ziua.Dupa ce asta vara am deschis o discutie in care aratam ca am probleme cu aerul rece la temperaturi exterioare de peste 30 grade , acum va aduc in discutie urmatorul fenomen:De cand a venit frigul constat faptul ca , cu toate ca apa sta la 90 de grade (nemiscat acul) ,baga o abureala de caldura-chiar pe LOW!Hai ca acum la 1-4 grade ma mai descurc...dar ce ma fac la minus...grade?!Am facut un test/reset la climatronic ... dar nimic.Sa fie clapeta de admisie a aerului cald blocata pe deschis(de aceea asta vara poate mai aducea si aer cald si de aceea nu racea suficient) sau senzorul de habitaclu defect?De aceea vin cu urmatoarele intrebari: 1. Unde este pozitionata clapeta de admisie a aerului cald/rece? 2. Unde este senzorul de habitaclu(pe cel de soare l-am identificat pe bord langa grila parbrizului).Va multumesc anticipat!
   
 17. George-Iulian

  George-Iulian 1st Gear Member

  Înscris:
  14 Iul 2019
  Mesaje:
  4
  Astazi am rezolvat problema incalzirii in habitaclu.Pe tester nu am avut nicio eroare pe partea climatronicului,in schimb caloriferul era infundat.L-au desfundat cu jet de apa.Acum functioneaza normal.Intrebarea ar fi :care este cauza infundarii?Am analizat vasul de expansiune si nu avea depuneri de mizerie.Asta ca un sfat sa nu se mai repete fenomenul. Va multumesc.
   
 18. Universalis

  Universalis Bronze Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  231
  Reziduuri din macinarea plasticului din care e facut vasul de expansiune, asta daca e vexhi sau alte mizerii de prin motor, calcar, daca a fost pusa apa de la robinet in sistem.
  Si eu trebuie sa spal caloriferul, am nisip de plastic :)) de la vasul vechi.
   

Distribuie pagina asta