1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Probleme AC/incalzire/ventilatie

Discuție în 'Skoda Octavia' creată de drmogo86, 24 Mai 2009.

 1. Jimmy 1st Gear Member

  Înscris:
  11 Mar 2013
  Mesaje:
  3
  Binenteles,dupa cum am zis in mesajul anterior am sunat la multe firme .inclusiv e-piesa si peste tot mi-au zis la fel : "modelul de evaporator ptr masina dvs. se poate aduce numai pe original" . Cica nu exista after market.
   
 2. Paul Claudiu 1st Gear Member

  Înscris:
  14 Aug 2017
  Mesaje:
  1
  Salut! Am o Skoda Octavia 1, an 2004, cumpărată la începutul anului. De o perioadă de timp am probleme cu încălzirea! Adică, nu mai face căldură! Rece face! Si câteodată cu clima închisă baga căldură in mașină... Termostatul sta la 90 grade! Cineva a spus ca e o problema cu un motoraș ( cel de sub torpedo). Daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat! Va mulțumesc!
   
  Ultima editare de un moderator: 14 Aug 2017
 3. Universalis

  Universalis 1st Gear Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  17
  Locație:
  Piatra Neamt
  Salut! Paul Claudiu, daca nu ai rezolvat pana acum cu incalzirea, te sfatuiesc sa faci o curatare a caloriferului. Scoti furtunele de tur si retur care se afla in partea soferului la motor si intra in habitaclu la calorifer. Conectezi la ele 2 furtune de vre-o 2 m lungime, la un furtun conectezi un furtun de la o pompa de apa (daca stai la casa cred ca ai asa ceva), dai drumul la apa sa scoti antigelul din calorifer. Dupa asta iei o sticluta de Radiator Flush de la Wynn`s, gasesti la mag de piese auto, si cu o leica bagi solutia in calorifer, o lasi sa stea o ora sau jumatate de ora apoi treci iar apa prin calorifer in ambele sensuri, pe tur apoi pe retur. Poti pune si 1 litru de otet concentrat si il lasi tot asa apoi faci clatirea. Cand bagi apa in calorifer, presiunea sa nu fie exagerat de mare ca se poate fisura caloriferul. Mai opresti si pornesti apa in socuri ca sa se desprinda mizeria si faci schimbul pe tur-retur. Functioneaza garantat.
  Simptomele care se rezolva asa sunt: la relanti baga aer rece, turata la 2-3000 baga aer cald nu fierbinte. Pentru toti cei care au probleme cu incalzirea asta e solutia principala.
  In ceea ce priveste servomotorasele care actueaza clapetele la Climatronic, se pot da jos, se desface cutiuta cu motorasul, pinioanele si potentiometrul. Se scoate potentiometrul si se curata cu spray contact. Nu cred ca este o solutie definitiva, acel potentiometru poate fi uzat cam tare deci inlocuirea se mai amana putin asa.
   
 4. @Jan Jan 1st Gear Member

  Înscris:
  20 Dec 2017
  Mesaje:
  1
  Si la mine fierbe apa In vas la relanti si nu am caldura.Doar putin si In mers scade la zero. Ce are?
   
 5. Universalis

  Universalis 1st Gear Member

  Înscris:
  21 Oct 2016
  Mesaje:
  17
  Locație:
  Piatra Neamt
  Fa o scanare cu VAG Com si posteaza rezultatul aici ca sa te putem ajuta. Asa e ca si cum ai cere unui orb sa-ti descrie un peisaj.
  Ai o problema cu termostatul, senzorul de temperatura al antigelului sau cu electroventilatoarele.
  Posteaza si ce masina ai.
   

Distribuie pagina asta