1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Problema Lichid De Frana!!!!!!

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de Peterman, 2 Apr 2013.

 1. Peterman 1st Gear Member

  Înscris:
  28 Mar 2013
  Mesaje:
  5
  Scuze de neplacerile cauzate, ASTA e primul meu lucru scris aici.
  Am o oct 2, 1.6 fsi, 85 kw, din 2008, aprox 73.000 km.
  Vreau si eu cateva pareri pertinente referitoare la lichidul de frana.
  cand am facut reviziile (primele 3) in GARANTIE, la reprezentanta nu s-a atins nimeni de lichidul de frana, acum, in planul de service scrie ca acesta trebuia schimbat neaparat la 2 ani. Mai multi mecanici mi-au spus sa nu ma ating de frane. Altii mi-au spus sa il schimb pentru ca imi va bloca rotile.
  Cateva informatii referitoare la:
  - tip de lichid
  - pret de schimbare, in zona bucuresti
  - daca sa il schimb sau nu
  - daca trebuie neaparat un service autorizat
  - ce alte probleme implica, aerisire, completare sau inlocuire.
  Va multumesc anticipat pentru ajutor!!!!!
   
 2. JurasikMan

  JurasikMan Skoda Expert

  Înscris:
  21 Sep 2009
  Mesaje:
  1.276
  Locație:
  Brasov
  Lichidul de frana se poate verifica. Practic se verifica procentul de apa din lichid. Odata cu trecerea timpului , din cauza condensului , lichidul de frana incepe sa contina apa. sunt niste testere la orice servis ( ceva ca un stilou ) care introduse in vasul cu lichid iti spun cum stai. Sunt trei niveluri. Se aprinde ledul verde - lichidul este bun , se aprinde cel ga;lben - mai merge , dar este cazul sa te pregatesti de un schimb ...si rosu ...nu mai merge cu masina sa nu ai probleme.
  Problemele constau in faptul ca apa se aduna la gramada si in special in capul circuitului , adica inspre pistonasele din etriere. La franare , din cauza frecarii , placutele se incing si pistonasele la fel. Caldura in exces poate transforma apa in abur si astfel nu mai beneficiezi de presiunea unui lichid care sa tina pistonul impins in cazul franarii. Apa este si coroziva si in timp ataca pistonasele.
  Tipul de lichid il ai scris pe capacul vasului cu lichid de frana. Capacul este de obicei galben si scrie clar pe el ce tip de lichid ai nevoie. Daca masina are ABS , este obligatorie aerisirea franelor la un servis autorizat in cazul schimbarii lichidului. Se face de catre doua persoane si necesita o anume experienta si ceva aparatura.
   
 3. lucian.1950

  lucian.1950 Gold Member

  Înscris:
  18 Noi 2009
  Mesaje:
  742
  Locație:
  Bucuresti
  Peterman,
  in cartea masinii scrie de lichidul de frina (banuiesc ca ai masina de noua si deci ai cartea), scrie si ce se face la diferitele revizii, deci cind il schimbi, si oricum, producatorii de lichid dau ca termen de viata pentru lichid intre doi si maxim trei ani (motivele ti le-a explicat colegul...)
   
 4. Peterman 1st Gear Member

  Înscris:
  28 Mar 2013
  Mesaje:
  5
  Va multumesc mult pentru raspunsuri, voi schimba lichidul de frana peste 2 saptamani. Cred ca voi pune ATE sl dot4 (placutele de frana fiind tot ATE).
   
 5. tm49syr 2nd Gear Member

  Înscris:
  27 Feb 2012
  Mesaje:
  47
  Am schimbat eu acum o saptamana. DOT 4 este cel recomandat pentru octavia 2, dupa schimbarea lichidului frana s-a imbunatatit considerabil!
   
 6. Peterman 1st Gear Member

  Înscris:
  28 Mar 2013
  Mesaje:
  5
  Multumesc mult pentru informatii!
   
 7. Rado46

  Rado46 Silver Member

  Înscris:
  20 Dec 2009
  Mesaje:
  438
  Locație:
  Timisoara
  ai reusit sa schimbi lichidul,,,,detaileaza(pret,etc)
   
 8. efa982

  efa982 Bronze Member

  Înscris:
  18 Mar 2010
  Mesaje:
  236
  Locație:
  bucharest
  imi puteti spune si mie cat lichid de frana intra pentru masina din semnatura?
   

Distribuie pagina asta