1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
 2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

problema ciudata cu incarcarea la alternator

Discuție în 'Modele clasice' creată de kllax, 26 Apr 2012.

 1. kllax 1st Gear Member

  Înscris:
  26 Apr 2012
  Mesaje:
  1
  am o felicia din 2000 cu motor 1.9 sdi (fara turbo) si am urmatoarea problema:
  intr-o zi mi s-a aprins martorul in bord de la baterie, ulterior am ramas fara curent. Martorul nu erea aprins tot timpul la intensitate maxima, fluctua . Am schimbat releul de incarcare cu tot cu carbuni si a aparut alta problema. La inceput incarca normal, dupa care se auzea un zgomot in zona alternatorului, ca si cum un releu ar decupla si nu mai incarca,pe aparat indicand o valoare ce fluctua intre 4-6 v. Cand desfac firul rosu care face legatura intre alternator si electromotor si de aici catre borna plus de la baterie, dupa un timp se aude din nou un zgomot.parca si sunetul motorului se schimba si alternatorul incarca iarasi, dar imi arata pe acel fir rosu mai sus mentionat valoarea fixa de 23 v. Aceasta simptoma o are si cu cel de-al doi-lea releu de incarcare(am crezut ca primul este defect si l-am mai inlocuit o data, ambele noi). Dupa al doi-lea releu a incarcat normal(14 v) aproximativ 10 min. si apoi aceeasi simptoma: zgomotul acela ca de releu, martorul de la baterie palpaie, turometrul nu mai functioneaza; dupa alte 30 de min. lasata cu motorul pornit inb timp ce asteptam un prieten sa imi faca un test parca cu un program "vag" care nu a dat rezultate, martorul s-a stins, turometrul a inceput sa functioneze,si cred ca incarca normal(nu am mai avut aparat sa masor).
  Sper ca nu v-am ametit prea mult....si va multumesc anticipat daca ma puteti ajuta cu vreun sfat....
   

Distribuie pagina asta