1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor. Mai mult.
 2. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Despre Webasto

Discuție în 'Discutii generale Skoda' creată de daniel iulian, 5 Oct 2018.

 1. daniel iulian 1st Gear Member

  Înscris:
  1 Mar 2018
  Mesaje:
  2
  salutare tuturor. Cine ma poate ajuta? Am o skoda superb 2010 cu webasto din fabrica. Nu a funcționat niciodată de când am cumpărat-o de la un sa sar. Are un singur buton în bord pt webasto și o telecomanda cu 2 butoane... Când apas pe butonul din bord, se aprinde 2 sec. Îmi apare în ecran ca și cum ar fi on. Dar se stinge după 2 sec. Am încercat cu motorul oprit pornit,din telecomanda dar nimic.
   

  Fișiere atașate:

 2. al bundy

  al bundy Platinum Member

  Înscris:
  28 Aug 2010
  Mesaje:
  1.179
  Locație:
  Bucuresti
  FA o diagnoza cu VCDS.
   
 3. Pintiliosul

  Pintiliosul Silver Member

  Înscris:
  30 Aug 2017
  Mesaje:
  480
  Locație:
  Maramures/Baia Mare
  daniel iulian

  WEBASTO este un sistem (centrala termica pe motorina sau benzina) f. complex. Acesta are functii de monitorizare a pompei de recirculare, a turbosuflantei, a bujiei incandescente, a temperaturii din focar, a temperaturii lichidului (antigelului), a tensiunii bateriei si a nivelului de carburant din rezervor (nu in toate cazurile). Astfel ca acesta poate intra pe avarie cand unul din acesti paramentri nu sunt asigurati corespunzator.
  WEBASTO trebuie servisat o data la 2 ani dupa recomandarile producatorului. Personal din cate am desfacut niciunul nu a fost servisat vreodata. Multa lume nici nu stie ca are asa ceva pe masina. ;) Pentru asta se demonteaza de pe masina si se leaga cele doua furtune prin care circula antigelul cu coliere pe o bucata de teava de diametrul corespunzator. Se desface si se curata calamina formata in camera de ardere, se inlocuiesc toate garniturile se impacheteaza si se pune pe tester. Daca sunt erori se sterg si se face un test de functionare. Daca intra din nou pe avarie se citeste eroare ptr. determinarea problemei care ulterior se remediaza. Apoi se poate monta pe masina.
   
 4. Vochin George 1st Gear Member

  Înscris:
  5 Iul 2019
  Mesaje:
  5
  Salut. Fix aceiasi problemă o am si eu. Exact la fel. Ai găsit cumva o rezolvare ?
  Din cate inteleg repari asa ceva. Pa poti ajuta si pe mine ? Multumesc
   
  Ultima editare de un moderator: 5 Iul 2019
 5. Pintiliosul

  Pintiliosul Silver Member

  Înscris:
  30 Aug 2017
  Mesaje:
  480
  Locație:
  Maramures/Baia Mare
  Da. Depinde totusi ce fel de ajutor doresti si cand (luna asta nu pot).
   
 6. Vochin George 1st Gear Member

  Înscris:
  5 Iul 2019
  Mesaje:
  5
  Nu CITA ULTIMUL MESAJ!
  Da Nu e problemă de luna asta. Pana in iarna :)).Esti din buc?
   
  Ultima editare de un moderator: 5 Iul 2019
 7. Pintiliosul

  Pintiliosul Silver Member

  Înscris:
  30 Aug 2017
  Mesaje:
  480
  Locație:
  Maramures/Baia Mare
  :) Nu lasa pana in iarna, atunci e aglomerat.
  Nu sunt din Bucuresti ci tocmai din celalalt capat al tarii (locatia e trecuta la profil).
  In principiu ptr. a se putea lucra la Webasto trebuie demontat de cineva responsabil si eventual facute poze care sa usureze remontarea. Trebuie avut la indemana antigel pentru completare (cca. 2 litri ar trebui sa fie suficient) de fiecarea data cand se demonteaza sau monteaza Webasto (sau mai exact pompa de recirculare a Webastoului).
  1. Se scoate furtunul de alimentare cu carburant (e cel mai subtire, interior de 3-4 mm.) si se introduce pentru obturare un cui de ex. de aceeasi grosine.
  2. Se scot furtunele de tur si retur (antigel) iar acestea se conecteaza intre ele folosind o bucata de teava de cupru de diametru potrivit. Apoi se completeaza cu antigel instalatia de racire si se aeriseste conform specificatiilor ptr. motorul de pe masina. Asta ptr. a se putea circula cu masina pana cand se repara Webastoul. Elemantele de evacuare trebuie inspectate cu atentie deoarece pot fi deteriorate pe la imbinari (aluminiul poate fi afectat de coroziune din cauza temperaturilor).
  O data demontat Webasto mai ramane pompa de alimentare cu motorina. Care nu se afla atasata de Webasto. Aceasta este la o distanta cca. 20-40 cm. montata pe furtunul subtire care alimenteaza cu carburant Webasto. Atentie aceasta pompa functioneaza in impulsuri si nu e voie alimentata direct la 12 v. deoarece se poate arde.
  *Daca se intentioneaza deschiderea Webasto este foarte probabil sa se rupa suruburile cu care acesta este inchis!!!
  Ca sa-ti faci o idee despre ce e vorba atasez un document din care se pot intelege mai multe chiar daca e in germana.
  In principiu pompele, bujia incandescenta, turbina de aer, garniturile se inlocuiesc in caz de nevoie. Placa electronica se repara.
   

  Fișiere atașate:

 8. Vochin George 1st Gear Member

  Înscris:
  5 Iul 2019
  Mesaje:
  5
  Multumesc frumos. M am uitat la profil esti foarte de parte sper sa gasesc pe cineva prin bucuresti si sa il pot face functional. Idea este ca nici macar ventilarea nu o face. Nici din telecomanda nici din buton. Din ce am citit in carte nu comunica cu unitate. Multumesc pentru toate informatie date. Esti super. Mai rar. Stima
   
 9. Little Big

  Little Big Moderator

  Înscris:
  10 Noi 2009
  Mesaje:
  1.576
  Locație:
  Bucharest
  Incearca pe vwforum.Trebuie sa fie cineva priceput in Bucuresti.Nu stiu daca @al bundy se pricepe sau poate recomanda pe cineva.
   
 10. Vochin George 1st Gear Member

  Înscris:
  5 Iul 2019
  Mesaje:
  5
  Multumesc frumos. Am cautat si am gasit 2 firme in bucuresti care se ocupă de asa ceva( diagonala si reparatie). Cu una am facut si o programare. Am citit un pic despre fenomen ca nu imi place sa ma duc si sa fiu păcălit. In general se intampla la service daca nu te pricepi
   

Distribuie pagina asta