1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
  Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
  De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
  Va multumim!

Cloncănit variabil în viteze

Discuție în 'Skoda Fabia II' creată de Sergiu Gh., 17 Iun 2016.

 1. Sergiu Gh. 1st Gear Member

  Înscris:
  16 Iun 2016
  Mesaje:
  1
  Vă salut!
  În 2015 și-a făcut apariția o Fabia 2 1.4 TDi Combi, în familie, despre care pot spune lucruri bune. Dar, ca orice mașină, a căpătat o problemă, taman ieri.
  După ce pornesc mașina și încep s-o mișc, totul este în regulă. După câteva sute de metri, începe să se audă un cloncănit variabil (în funcție de viteza de rulare), ceea ce m-a făcut să cred că o planetară s-ar fi stricat.
  Dacă accelerez, se aude proeminent acel țăcănit mai degrabă metalic, pe care îl simt în călcâie și în pedalier. După 50km/h aș putea zice că se diminuează și, într-un final, îmi pare că nu se mai aude...
  Dacă mă joc cu accelerația și o las în frână de motor, se aude, cu mențiunea că primul cloncănit este mai puternic ca sunet, față de restul în decelerare. Totodată, aud acest zgomot și la mers constant.
  Daaar: în momentul când, în timpul rulării, apăs ambreiajul (deci eliberez cutia de viteze) sunetul dispare! Ceea ce mă face să cred că nu este o planetară. Discutând cu un prieten mecanic, aseară, am ajuns la bănuiala că ar fi o problemă din cutie, din grup.
  Ați pățit sau ați auzit de această problemă? Mulțumesc!
   
  S_Cristi apreciază asta.
 2. S_Cristi 1st Gear Member

  Înscris:
  21 Feb 2017
  Mesaje:
  1
  Salut! Ai rezolvat ceva cu cutia? Fix aceiasi problema o am si eu...Fabia 2combi motor 1.6tdi. Masina are undeva la 90k km, s-a inlocuit ambreiajul,iar la schimbul de ulei am gasit pilitura si cateva ciobulete se pareau a fi colivie de rulment...
   

Distribuie pagina asta