1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

My new Skoda Octavia 3 - 1.6 TDI

Discuție în 'Jurnal de bord Skoda' creată de Adrian153, 11 Mai 2019.

  1. Adrian153 1st Gear Member

    Înscris:
    13 Apr 2019
    Mesaje:
    19
    Salutare tuturor,

    De aproximativ 2 saptamani sunt noul posesor al unei masini Skoda Octavia 3.Cum am ajuns sa detin o Skoda Octavia 3? Raspunsul : nici eu nu stiu. Dar sa trecem peste si sa incep cu inceputul.
    Deoarece familia s-a marit si pur si simplu masina veche ( Ford Fiesta ) nu ne mai era suficienta, am decis sa trecem la o masina mai mare.Personal, eram foarte convins ca viitoarea masina va fi din grupul psa ( peugeot 3008, ford c-max ) , dar dupa indelungi cautari, dar si incercari de a vinde fosta masina ( care apropo a ramas in familie pana la urma ) am descoperit ca romanii prefera sa cumpere harburi , iar samsarii sa le vanda.
    Conditiile esentiale pe care trebuia sa le indeplineasca masina erau :
    [ ] Motor diesel cu capacitate cilindrica de maxim 1.6 litri;
    [ ] Portbagaj de capacitate peste medie, fara a fi neaparat break;
    [ ] Dotari decente la nivelul anului 2019.Nu tin neaparat sa aibe navigatie;
    [ ] Km decenti , maxim 150000 km;
    [ ] An fabricatie minim 2014;
    Dupa indelungi cautari am renuntat la ideile de la care pornisem si am identificat la dealerul local ( Apan ) o masina Skoda Octavia 3 din anul 2014:
    [ ] 1.6 tdi 123500 km ;
    [ ] Geamuri electrice fata spate;
    [ ] Climatizare;
    [ ] Comenzi volan;
    [ ] Pilot automat;
    Plusuri masina: Masina a fost la Porsche Leasing, km reali verificati si pe site rar si in reprezentanta. Toate interventiile au fost facute in reprezentanta.Masina a fost tinuta din scurt pe casco si garantie prin inlocuiri de piese si revopsiri.
    Minusuri masina: Masina a stat trasa pe dreapta aproximativ 8 luni.Nu avea revizia facuta.Pe tavanul masinii erau 2 sau 3 zone mici cu lacul sarit.Nu are senzori de parcare dar voi rezolva ulterior aceasta problema.
    Dand la o parte minusurile, pe care mi le-am asumat deoarece tehnic si mecanic masina era impecabila, am decis sa achizitionez masina.As fi putut cumpara de banii acestia aceeasi masina, import, mai bine echipata , dar am ales varianta sigura.
    Plusuri Apan : Masinile de la ei provin de la leasinguri sau buyback, aflate intr-o stare buna, cu km reali.Preturile sunt bunicele pentru cine vrea o masina buna si sa o foloseasca cel putin 4 sau 5 ani.Au fost foarte prompti cu actele.
    Minusuri Apan: Initial cica masina nu avea covorase, dar la ridicare masina a venit cu covorase, tavita si cu subtila intentie a agentului de vanzari de a baga mana in buzunar pentru ele.
    Imediat dupa ridicare masina a primit revizie si schimb complet de distributie ( kit, pompa apa, curea accesorii).Ca si observatie, care pe mine m-a surprins cumva, pretul pieselor pentru Ford Fiesta sunt mai mari decat pentru Skoda Octavia 3.
    Impresii dupa cca 600 km:
    [ ] Consum decent 6.5 l/100 mixt;
    [ ] Spatiu si confort suficient;
    [ ] Are cateva elemente interioare din niste plastice ieftine, dar trec peste , ca deah nu este vw si nici nu am platit pentru unul;
    [ ] Volanul mi se pare gros chiar si pentru o mana de barbat, dar ma voi obisnui;
    [ ] Frana de mana e barbateasca rau, tragi zdravan de ea;
    [ ] Masina per ansamblu este rigida;
    [ ] Claxonul , tipic de Skoda, lesinat ;
    [ ]Numarul de inmatriculare de pe haion face zgomot la inchidere, dar ma voi obisnui;
    Pana acum nu am ce sa ii reprosez, sunt multumit de ea, am trecut peste perioada de socializare, sunt in cautarea unor senzori de parcare pentru ca masina este destul de mare.
     
  2. Little Big

    Little Big Esti prost? Citeaza ultimul mesaj postat!

    Înscris:
    10 Noi 2009
    Mesaje:
    2.310
    Locație:
    Bucharest
    Rezolvarea pentru nr.inmatriculare hayon..Pui banda dubu adeziva sub suportul de numar.Eu asa am rezolvat la una din masini.La Skoda am rezolvat definitiv..Am lipit nr direct pe tabla cu silicon de parbriz.Nu mai poate nimeni sa.mi ia nnr.decat daca le distruge..
     
    efa982 apreciază asta.
  3. Adrian153 1st Gear Member

    Înscris:
    13 Apr 2019
    Mesaje:
    19
    Salutare tuturor,

    Revin cu info. Între timp am înlocuit tamponul cutiei de viteze din cauza unui vajait la viraj stânga. Am înțeles ca e problema generala la Skoda Octavia, motiv pentru care nu sufăr prea mult. Cost : 756 lei la Ivas Galați. Cu aceasta ocazie am comandat și montat și un set de apărători de noroi fata spate, cost 120 lei.
    De asemenea, pentru ca sunt genul de om gospodar, care vara își face sanie și iarna car, am achiziționat un set de jante și anvelope de iarna sh.Nu sunt adeptul sh dar prețul m-a atras. Jantele sunt 6j 5x112 r15 et 47 iar anvelopele continental 195 65 r15 dot 2018.Toata aceasta afacere m-a costat 650 lei. Cred ca am făcut o treaba buna.
    Între timp am fost și în concediu la vecinii bulgari. După o distanta de cca 900 km, am scos un consum de 5.00 l/100 km, adică fix 45 l motorina, în condiții de mers decent (5-10 km peste limita) și trafic destul de ok, pilot automat etc.Consumul pe computerul de bord a fost de 4.5 l/100 km la dus, fără aer condiționat pornit deoarece am mers noaptea, iar 4.9 l/100 km la întoarcere cu ac pornit. Ce pot sa zic, comportament ok la drum lung, potenta dar fără pretenții foarte mari, nu te faci de rușine dar nici nu te da pe spate.....de fapt este exact ce aveam nevoie. Pentru mine devine obositor prin faptul ca la drum lung ma doare piciorul drept, dar nici nu fac pauze prea multe. În rest, spațiu super suficient atât în mașină cât și înportbagaj.....daca ne mai restrangeam puțin la bagaj, mai luam o familie.
     

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare