1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Skoda Octavia Tour, cum vi se pare?

Discuție în 'Skoda Octavia' creată de skodarelu, 7 Oct 2007.

  1. skodarelu 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Oct 2007
    Mesaje:
    13
    Detin o Skoda Octavia Tour, motor de 1.6 benzina. Dotari medii, aer conditional, computer de bord,becuri ceata.. Sincer nu sunt foarte multumit de performantele ei si nici de materialele din care e fabricata...
    Voua cum vi se pare ? Poate sunt doar eu de vina..
    Multumesc.
     
  2. Timi 1st Gear Member

    Înscris:
    26 Sep 2007
    Mesaje:
    11
    Ia-ti o Skoda Octavia II. Materialele interioare sunt mult mai bune. Daca vrei performante mai bune, opteaza pt motorul de 2 litri 140 Cp. :D Asta in cazul in care vrei sa o schimbi si sa ramai tot in familie :)
     
  3. skodarelu 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Oct 2007
    Mesaje:
    13
    Nu ma deranjaza deloc sa raman in familie, problema e ca daca vand masina pun o gramada de diferenta pana la o Octavia 2..crede-ma ca daca as putea nu as sta pe ganduri :P.
     
  4. 07vip 1st Gear Member

    Înscris:
    13 Dec 2007
    Mesaje:
    1
    daca sunteti fan octavia tour si aici nu gasiti intelegere de ce nu incercati siteul *********
     
    Ultima editare de un moderator: 12 Ian 2008
  5. jba_skoda 1st Gear Member

    Înscris:
    18 Ian 2008
    Mesaje:
    1
    Locație:
    Bucuresti
    Skoda Octavia Tour 1.9TDI doar 90HP deokmdata :)

    Am si eu o Octavia Tour 1.9tdi 90cp si sunt extrem de multumit de ea. decat ca nu am culoarea cea mai potrivita sa zicem... in talon scrie Albastru da mie mi-se pare ca e mai de graba mov :D in fine e o.k. in toate privintele la spatiu nu mai vorbesc designul exterior km lasa de dorit, nu prea poti sa i faci nici un fel de tuning (exterior) daca ati incerca sigur nu ar iesi ceea c v-ati doriti. la interior eu de ex, mi-am pus piele neagra si incalzire in scaune si bancheta si folie pe geamuri. la exterior mai mult de o perece de jenti pe 18 nu m-am riskt, sa stiti k sunt f multumit de jantele de 18, chiar dak sunt km "mult" pt Tour. oricum e o masina buna numai sa va luati pe Diesel, benzina are cineva si nu e deloc ceea ce si-ar fi dorit... SALUTARE
     
  6. Brutus 1st Gear Member

    Înscris:
    19 Feb 2008
    Mesaje:
    3
    Locație:
    Bucuresti
    @skodarelu - sa stii ca O1 este super masina, mai ales daca iei in considerare cat costa si ce performante ofera... ma refer acum la masinile noi nu la cele SH.
    Si in ce priveste ceea ce a spus @jba_skoda sa stii ca dieselul este mult mai reusit decat benzina.

    @jba_skoda - nu sunt de acord cu tine in ceea ce priveste tuningul exterior pentru ca sunt o groaza de site-uri dupa care iti poti comanda kit-uri exterioare care arata super. Eu unul nu ma dau in vant dupa asta dar am gasit o groaza cu tot felul de optionale.

    Va urez tuturor asfalt uscat!
     
  7. CipTiTi 1st Gear Member

    Înscris:
    6 Apr 2008
    Mesaje:
    1
    Locație:
    iasi
    Sal`sal

    is mai nou pe`aici
    o dilema , din punct de vedere al fiabilitatzii ce ar fi mai bun octavia I sau II? acum problema ar trebui sa fie destul de banala, dar intr`un studiu independent efectuat de emisiunea britanica Top Gear ar feeshi inversul ashteptarilor..... in "realitate" cam cum ar sta lucrurile :cool:
     
  8. turbojack

    turbojack Silver Member

    Înscris:
    8 Apr 2008
    Mesaje:
    398
    Locație:
    Cluj
    Octavia II este superioara in primul rand ca suspensii ,fiind eliminat efectul de "barca" pe drum virajat parcurs in regim mai rapid,de asemenea si motorul este mai performant,dar din pacate inca nu este un "common rail". :(
     
    janos apreciază asta.
  9. firemanco

    firemanco 1st Gear Member

    Înscris:
    24 Mai 2008
    Mesaje:
    11
    este super buna .
    dar la ce te raportezi, ce masina ai avut inainte?
    am si eu O1 tdi 101 cp 8000 km, insa inainte am avut dacia 1300, iar acu parca as merge cu un avion.MILIOANE DE KILOMETRI.

    remarc o unda de regret la tine, eu cred ca masina trebuie sa fie MASINA, sa mearga la drum si sa nu te lase la greu, in rest doar amanunte, si sa nu uitam " Obrazul subtire cu cheltuiala se tine". Daca te tine punga poti sa-i lipesti pene pe aripi.
    MILIOANE DE KILOMETRI!
     
    Ultima editare de un moderator: 20 Aug 2010
  10. cristeamandrei

    cristeamandrei Silver Member

    Înscris:
    23 Noi 2008
    Mesaje:
    370
    Locație:
    Bucuresti
    Salutare

    eu am condus si octavia 1 care sa fiu sincer mi-a placut dar era cam ....nu stiu cum sa spun avea ceva ciudat ,mai apoi am plecat in germanica dupa o2 si am si adus-o acasa ,......eeeeee acum mai nene nu stiu cum sa-ti spun dar O2 merita fiecare banut si merita si toate creditele din toate bancile ,asa ca daca nu-ti permiti o O2 fugi la o banca ia-ti niste credit si fuguta in germania ,bine inteles sa nu te duci asa de capul tau ,mergi cu un cunoscator ca tepe si acolo la greu.
    sau macar fa si tu un drive test cu O2 ca sa te lamuresti ,incearca sa pui mana pe aia de 2.0 140hp , eu sunt un pic tupeist da acum imi doresc RS :D
     
  11. Zoli 1st Gear Member

    Înscris:
    1 Ian 2009
    Mesaje:
    11
    si eu am una la fel si sunt multumit de tot ceea ce imi ofera la banii astia .
    1,6mpi, AVU,E4, 2001, germania ,122.000km . 6500 euro inmatriculata p.f. 07.2008
    Merge brici. am mai bagat cam 500 euro cu revizie,distributie,gume,freon,saboti,etc,dar ma bizui pe ea acum.
     
  12. uvertura10 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Oct 2008
    Mesaje:
    2
    Sal all.La pretul pe care il are o1 e o masina mai mult decat ok.Eu am avut una din 2002 1.6i .75kw..si am fost multumit de ea.Recomand motorul pe benzina de 1.6i e mai sprinten decat pe motorina si costurile la consumabile sunt mai mici fata de motorina.Singurul avantaj la motorina e ca in oras ia 8.5-9 l/100km fata de 9-10l la benzina dar cum preturile la carburanti difera nu stiu daka e vreun avantaj la motorina.Consumul de 9-10 l /100km mi se pare mai mult decat ok fiind mai bun ca la concurenta megane sau astra(am un priten cu o astra model 2007 cu consum de 12.5l /100km in orash )Octavia 2 nu face banii in nici un caz si diferenta mareee de pret dintre o1 si o2 nu se vede ....sunt si alte variante mult mai bune decat octavia 2 la acelasi pret.
     
  13. Antares

    Antares 1st Gear Member

    Înscris:
    10 Ian 2009
    Mesaje:
    1
    1 vs. 2

    Am si 1 cu 1,9 TDI, 90 CP si am si 2 cu 2,0 cu 140 CP; deocamdata nu pot sa discut despre motoare pentru ca 1 are nitel peste saizeci de mii si 2 are vreo 7 mii; sunt ferm convins insa ca amandoua ma vor duce inca sute de mii de km fara probleme majore pentru ca la mijloc e vorba despre creiere, tehnologie, tenacitate, competenta, cercetare si multe altele, toate de la nemti venite si cu mosteniri inca din vremea celui de-al 2-lea razboi mondial de la nenea Porsche. Ca diferente intre ele observate in scurtul interval de timp va pot spune urmatoarele: nivel de finisare net superior la 2 (desi cu detalii mai "firave" la interior - vezi aripioarele de la gurile de climatizare care sunt destul de fragile - o aripioara deja mi s-a rupt la simpla stergere de praf a bordului cu o carpa) explicabil insa dat fiind faptul ca intre cele 2 generatii e diferenta de 8 ani (1996 - 2004); calitatea materialelor mi se pare a fi mai buna la 1 deoarece la 2 am reusit sa topesc panourile usilor cu braduti parfumati agatati de ciocurile cu care se deschid portierele lucru care insa la 1 nu mi s-a intamplat (un prieten a perforat la 2 clapeta ce acopera scrumiera cu o sticluta cu parfum agatata de oglinda din plafoniera din care a picat din pacate parfum pe acel capac al scrumierei); nivel de performanta net superior la 2 dar eu am si motorizari total diferite si deci poate ca la aceasta estimare sunt un pic subiectiv neputand compara 2 motoare de aceeasi cilindree si de aceeasi solutie abordata; in timp ce 1 mi se pare simpla ca o Dacie pe carburator ei bine la 2 efectiv imi prind urechile; 2 are mult mai multa electronica pe ea care in timp poate insa sa "scoata coltii" dar pana atunci optimizeaza tot ceea ce inseamna functionarea masinii; in 2 cam de la 3 mii de km au inceput sa imi zornaie plasticele din interior insa 1 e inca "tzapana" si fara zgomote nedorite; in rest nu pot sa spun decat ca 2 conduce la toate celelalte categorii pentru ca asa era si normal daca luam in calcul evolutia fireasca; despre superioritatea solutiei pompa-duza va las pe voi sa reflectati dupa ce cititi pe aici; http://ro.wikipedia.org/wiki/Diesel; http://ro.wikipedia.org/wiki/Common_rail; http://www.audi.ro/lexikon_detail.php?sel=kat&id=16; http://www.audi.ro/lexikon_detail.php?sel=kat&id=111;

    In rest...sa auzim de sanatate!!!
     
  14. cristeamandrei

    cristeamandrei Silver Member

    Înscris:
    23 Noi 2008
    Mesaje:
    370
    Locație:
    Bucuresti
    ma indoiesc

    Nu stiu ce fel de o 2 are prietenul tau de consuma 12.5 l 100km sau poate trage de ea ca hotii de cai ,si spun asta pt ca si eu am o o2 2L 140hp si nu consum decat 7,2 in oras si ma refer la Bucuresti si nici gand sa ma tarasc ca o batranica ,adica chiar o alerg atunci cand am loc ,nu vreau ca,cu ocazia asta sa deschidem o polemica despre consumuri si despre ce spun eu sau altii ,dar spun doar ce consum am eu co o2-ul meu.
    Respect
     
  15. cgadalean

    cgadalean Skoda Expert

    Înscris:
    7 Ian 2009
    Mesaje:
    1.216
    Locație:
    Cluj-Napoca
    back on topic

    v-as ruga sa incercati sa va pastrati parerile legate de alte masini pentru celelalte topicuri, aici sa vorbim despre TOUR caci despre ea se vor raspunsuri si pareri.

    cheers
     
  16. Gabi 1st Gear Member

    Înscris:
    5 Feb 2009
    Mesaje:
    1
    Azi am dat si eu comanda pt. una de 1.9, sper sa fie intr-un ceas bun aceasta decizie a mea
     
  17. cos79 1st Gear Member

    Înscris:
    12 Iul 2010
    Mesaje:
    18
    Tur 1.9 TDI-101cp

    Buna,
    vreau sa va spun ca eu am un tur TDi 101cp din 2007 de noua si in cei peste 3 ani de cand o am nu am avut nici o problema demna de mentionat (pentru ca inafara de inlocuit un bec la iluminatul ac-ului nu am avut probleme), masina merge bine pentru motorizarea ei (chiar sportiv -a nu se confunda cu masini sport totusi- daca vrei chiar daca e un diesel), rezistenta la gropile noastre cotidiene (scutul de drumuri "grele" de la motor face toti bani), si inafara de un ruliu sesizabil datorat in parte si pachetului mai sus mentionat in curbe si a faptului ca subvireaza putin masina e foarte ok.
    bafta si drum bun.
     
  18. skodapuff

    skodapuff 1st Gear Member

    Înscris:
    3 Iun 2010
    Mesaje:
    22
    Locație:
    bucuresti
    salut

    daca faceti referire la tour ca fiind modelul de octavia 1 faceti o mare greseala.... daca luati in considerare ca puteti gasi acest tour si la octavia 2 atunci va apropiati de adevar.
     
    Ultima editare: 27 Iul 2010

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare