1. Inainte de a deschide un subiect nou va rugam sa folositi functia de cautare. Exista probabilitatea foarte mare ca intrebarea dumneavoastra sa fi fost publicata deja de catre alti membri si este la fel de probabil ca raspunsul la respectiva intrebare sa fie deja pe forum.
    Introduceti intrebarea dumneavoastra doar in sectiunea corespunzatoare. In caz contrar, mesajele vor fi mutate sau sterse.
    De asemenea, va rugam sa consultati regulamentul ori de cate ori considerati ca este necesar.
    Va multumim!

Probleme Descarcare Baterie

Discuție în 'Skoda Octavia II' creată de mihi78, 15 Noi 2011.

  1. mihi78

    mihi78 1st Gear Member

    Înscris:
    22 Aug 2011
    Mesaje:
    16
    Salut!
    Am si eu o problema dubioasa si destul de costisitoare. In urma cu 5 luni am cumparat masina (octavia 2 1.9tdi) fabr 2007!
    Masina a stat 4 zile si bateria a murit de tot!

    In fine am cumparat o baterie noua (romaneasca)am inlocuit-o si dupa 2 saptamani(pe timp de vara)a cazut si aia, efectiv a murit de tot nu mai mergea nimic electric pe masina!
    La montaj s-a verificat tensiunea, incarcarea releului etc si a fost f ok.

    Bun, am cumparat o Varta noua de 70 si acelasi fenomen, dupa 2 saptamani de stat s-a descarcat si asta (mai are ceva curent dar nu suficient cat sa invarta motorul).
    Problema ma depaseste si dispera in acelasi timp, am dat pana acum 700 ron pe baterii, e cumva o boala generala asta la Octavia2?
    Stiu ca pe forum sunt f multi useri priceputi, rog cateva pareri eventual daca cineva s-a confruntat cu problema asta poate ma lumineaza si pe mine.

    mai fac precizarea ca pe masina mai este motata o alarma viper, care isi face bine treaba (nu da alarme false, erori si alte chestii de gen)
    multumesc anticipat.
     
    Ultima editare: 15 Noi 2011
  2. papie 2nd Gear Member

    Înscris:
    8 Sep 2011
    Mesaje:
    36
    Locație:
    Bucuresti
    Nu ai specificat daca a fost verificat si consumul (alarmei, casetofonului etc) cu motorul oprit. Incarca bateria (pe redresor) apoi las-o pe masina cu borna deconectata si verifica daca mai apare problema (descarcarea). Mai simplu fa rost de un ampermetru si masoara curentul "furat" cu masina in stand by.
     
  3. rayn Bronze Member

    Înscris:
    11 Iul 2008
    Mesaje:
    270
    Locație:
    Bucuresti
    sal

    A mea a stat nepornita si 3 saptamini si a pornit la prima cheie Eu cred ca ai vreun contact imperfect din moment ce ai masurat si alternatorul incarca corect dar din curiozitate ce valori de incarcare ai?? nu ar strica sa-i faci si o diagnoza sa nu ai sigurante sau relee bulite
     
  4. minus

    minus 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Noi 2011
    Mesaje:
    12
    Locație:
    Bucuresti
    sigur ai un consumator care iti mananca bateria cand e masina oprita....
    am patit exact ca tine,la mine alarma (viper model mai vechi) imi manca bateria.
    Am schimbat alarma cu una noua Maat si am scapat de problema.
     
  5. brilliannce

    brilliannce 2nd Gear Member

    Înscris:
    21 Aug 2011
    Mesaje:
    30
    Locație:
    Bucuresti, Ilfov
    O problema asemanatoare am avut si eu:
    la doi ani de la cumpararea masinii O2 1,6, am lasat-o cu pozitiile aprinse aproximativ 30 min, pe timp de vara si na a mai pornit dacat cu cabluri.
    Am mers toata vara si iarna daca nu o porneam o zi, nici ca nu mai pornea.
    Am pus bateria la redresor, am mers toata vara asta si acum cand vremea este mai rece nu a mai pornit. Am schimbat-o cu una mai veche de amperaj mai mare tot vatra.
    Bateria descarcata este pusa al redresor si sunt curios maine daca mai porneste, desi nu cred ca mai este buna..........
    Voi ce parere aveti mai este buna?

    Intamplarea face ca si eu am alarma viper, dar nu cred ca este de la alarma

    Acum porneste cu bateria (amperajul mai mare) si maine cand vin de la munca o incerc

    edit: un post poate fi editat timp de 60 de minute.
     
    Ultima editare de un moderator: 16 Noi 2011
  6. rayn Bronze Member

    Înscris:
    11 Iul 2008
    Mesaje:
    270
    Locație:
    Bucuresti
    sal

    Voi cei cu alarme Viper ati incercat sa deconectati alarmele 1-2 zile sa vedeti daca mai aveti aceleasi probleme?? desi nu cred ca ele sint problema Mai nou stiti ca multe componente pentru WAG sint facute in romania in sistem LOHN mai ales cablajele auto care au luat avint ca textila in '91 asa ca nu ma mir ca si calitatea sa fie pe masura Sa nu aveti probeme cu bornele sa fie ruginite caci altel se pierde curentul pe "traseu":rockwoot::rockwoot::beerchug:
     
  7. sorin2010 1st Gear Member

    Înscris:
    27 Oct 2010
    Mesaje:
    27
    probleme baterie

    Salut la toti, am o octavia 2 FL de un an si 2 luni si cred ca s-a dus bateria.
    Pe masina am montata de cand am cumparat masina de la dealer alarma viper cu telecomanda cu ecran, ultimul versiune de viper. Eu merg cu masina de regula sambata si duminica. In rest sta in garaj. Ce s-a intamplat: De aproximativ o luna cand dadeam la cheie parca se chinuia sa invarta, adica cand invarteam cheia in contact facea fil fil si apoi pornea. Nu am bagat de seama ca de e Skoda am zis. Ultima data am mers prin oras afara ploua si am bagat masina in garaj. Am pornit-o azi dupa o saptamana si nimic. Cand am introdus cheia in contact pe ecram mi-a aparut ceva de genul sistem eror..... Am invartit cheia si nimic. Cand am invartit cheia parca dadeau sa se stinga si luminile din bord si becul de la plafoniera. In plus eu cand deschideam usa la masina oglinzile se desfaceau singure, azi nimic.
    Am tot incercat dar nu a vrut. CE POATE SA AIBA CA E SKODA?
    Poate cineva sa i-mi spuna? Va rog mult ca sunt cam dezamagit.
    Va multumesc.
     
  8. Doragon

    Doragon Skoda Expert

    Înscris:
    21 Iul 2009
    Mesaje:
    1.334
    Locație:
    bucuresti
    te-a lasat bateria
     
  9. Valypasare 1st Gear Member

    Înscris:
    23 Ian 2018
    Mesaje:
    1
    Sal.mai tii minte care a fost rezolvarea la problema cu bateria
     
    Ultima editare de un moderator: 23 Ian 2018
  10. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    -Cand bateria nu mai ofera suficient curent pentru pornire primul lucru se pune la incarcat la un curent max. de 10% din capacitatea ei, ptr. o perioada de 12-14 ore. Daca curentul de incarcare e mai mic timpul va creste proportional.
    -La montarea pe masina se verifica curentul care il ia masina in asteptare (cu motorul oprit si usile blocate). Acesta de regula trebuie sa fie undeva la 2-10mA (cele cu alarma pot avea un consum dublu). Daca e mai mare trebuie cautat cine consuma mai mult de atat. Pot consuma o lumina de plafoniera, lumina din torpedou ramasa aprinsa permanent, casetofon defect, incalzitorul auxiliar, alarma sau orice echipament electric al masinii care are un scurtcircuit. Pentru a identifica se scot sigurante pe rand pana se observa scaderea consumului de curent in asteptare la valoarea normala.
     
  11. dani3l

    dani3l 1st Gear Member

    Înscris:
    4 Mar 2018
    Mesaje:
    6
    Locație:
    Galați
    O problemă asemănătoare am avut și eu, cu o alarmă Viper montată de dealer. Menționez că țin mașina în garaj și la pornire a plecat mai greu, după ce am lăsat-o afara 30 minute n-a mai vrut să pornească decât cu curent de la altă mașină. După o vizită la reprezentanță, au constatat că este din cauza alarmei și a trebuit să-i facă resoftare alarmei. De atunci n-am mai avut probleme cu pornirea, chiar cu gerul care a fost și bateria descărcată la maxim.
     
    OvidiuVrs apreciază asta.
  12. lee99

    lee99 3rd Gear Member

    Înscris:
    4 Feb 2011
    Mesaje:
    62
    Locație:
    Cluj Napoca
    Salutare dragi colegi.As avea si eu o mica problema.Inainte sa schimb bateria,acum vreun an si care cred ca era cea originala si a tinut vreo 7 ani,cateodata cand mergea radioul cu motorul oprit aparea pe display-ul player-ului mesajul ,,low battery'' si scotea un sunet de avertizare.Am zis ca bateria e pe duca,dar de cand a inceput figura asta a mai tinut mai mult de un an bateria,iar apoi intr-o toamna a murit bateria cand a inceput sa fie mai frig.S-a montat o baterie mai puternica.Nu mai retin dupa cat timp a inceput din nou figura cu mesajul respectiv chiar daca nu mergea radio-ul deloc.Ce sa fie oare?
     
  13. OvidiuVrs

    OvidiuVrs 1st Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2018
    Mesaje:
    6
    Salut, sunt nou pe aici. Am cumpărat o Octavia 2 rs de 2 luni și am o problema cu consumul de curent, cu mașina încuiată am consum de 1.7a, căutând de unde vin am găsit o problema la siguranță f8 care vine de la navigație, dacă scot siguranță îmi scade la 0,2 undeva pe aici. Știe careva care ar fi problema?
     
  14. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.622
    Locație:
    Bucuresti
    Din ce an este masina, ce navi are ?
     
  15. OvidiuVrs

    OvidiuVrs 1st Gear Member

    Înscris:
    31 Mar 2018
    Mesaje:
    6
    2008, pun o poza ca mai multe nu cunosc.
     
  16. C.Costel 1st Gear Member

    Înscris:
    11 Iul 2018
    Mesaje:
    3
    Salut colegi..am și eu O2 din 2007 și în primul an cand am luato cand porneam mașina se aprindea casetofonul singur..din iarna asta cand o pornesc nu se mai aprinde singur...am crezut ca este din cauza frigului de afara ...dar a venit primavara temperaturi pozitive și nu se mai aprinde singur...este vreo setare sau e pe duca bateria.?Masina țin să precizez că m.ia pornit bine și iarna și acu primăvara..
     
  17. al bundy

    al bundy Skoda Expert

    Înscris:
    28 Aug 2010
    Mesaje:
    1.622
    Locație:
    Bucuresti
    ce casetofon ai ?
     
  18. gavro 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Iul 2015
    Mesaje:
    3
    Și eu m-am confruntat cu o problemă asemănătoare, la un drum de 500 km, la jumătate, după un popas nimic, nu a vrut să mai pornească. Cu greu am reușit pornirea cu cabluri de la o dubă, resetandu-se tot în bord. La destinație, a doua zi cu greu am porinit-o tot cu cabluri. Problema a fost bateria, pe care am inlocuit-o, dar mi-a rămas airbag fault și nu se mai aprinde radiocd (original). Cauza a fost bateria care a picat deodată!
    Soluții pt. airbag fault și rafiocd?
     
  19. gavro 1st Gear Member

    Înscris:
    28 Iul 2015
    Mesaje:
    3
    Este bateria! Așa am pățit și eu, schimbat bateria, pornește dar nu mi se mai aprinde radiocd si airbag fault!
     
  20. Pintiliosul

    Pintiliosul Platinum Member

    Înscris:
    30 Aug 2017
    Mesaje:
    823
    Locație:
    Baia Mare
    Incearca si deconecteaza borna minus a bateriei ptr. cca. 3 min. sa vezi daca nu se rezolva.
     
    gavro apreciază asta.

Distribuie pagina asta

  1. Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea folosiri acestui site, ești de acord cu utilizarea de către noi a cookie-urilor.
    Înlătură notificare