PDA

View Full Version : Probleme Descarcare Baterie


mihi78
15-11-2011, 08:18 PM
Salut!
Am si eu o problema dubioasa si destul de costisitoare. In urma cu 5 luni am cumparat masina (octavia 2 1.9tdi) fabr 2007!
Masina a stat 4 zile si bateria a murit de tot!

In fine am cumparat o baterie noua (romaneasca)am inlocuit-o si dupa 2 saptamani(pe timp de vara)a cazut si aia, efectiv a murit de tot nu mai mergea nimic electric pe masina!
La montaj s-a verificat tensiunea, incarcarea releului etc si a fost f ok.

Bun, am cumparat o Varta noua de 70 si acelasi fenomen, dupa 2 saptamani de stat s-a descarcat si asta (mai are ceva curent dar nu suficient cat sa invarta motorul).
Problema ma depaseste si dispera in acelasi timp, am dat pana acum 700 ron pe baterii, e cumva o boala generala asta la Octavia2?
Stiu ca pe forum sunt f multi useri priceputi, rog cateva pareri eventual daca cineva s-a confruntat cu problema asta poate ma lumineaza si pe mine.

mai fac precizarea ca pe masina mai este motata o alarma viper, care isi face bine treaba (nu da alarme false, erori si alte chestii de gen)
multumesc anticipat.

papie
16-11-2011, 11:18 AM
Nu ai specificat daca a fost verificat si consumul (alarmei, casetofonului etc) cu motorul oprit. Incarca bateria (pe redresor) apoi las-o pe masina cu borna deconectata si verifica daca mai apare problema (descarcarea). Mai simplu fa rost de un ampermetru si masoara curentul "furat" cu masina in stand by.

rayn
16-11-2011, 05:28 PM
A mea a stat nepornita si 3 saptamini si a pornit la prima cheie Eu cred ca ai vreun contact imperfect din moment ce ai masurat si alternatorul incarca corect dar din curiozitate ce valori de incarcare ai?? nu ar strica sa-i faci si o diagnoza sa nu ai sigurante sau relee bulite

minus
16-11-2011, 05:51 PM
sigur ai un consumator care iti mananca bateria cand e masina oprita....
am patit exact ca tine,la mine alarma (viper model mai vechi) imi manca bateria.
Am schimbat alarma cu una noua Maat si am scapat de problema.

brilliannce
16-11-2011, 10:02 PM
O problema asemanatoare am avut si eu:
la doi ani de la cumpararea masinii O2 1,6, am lasat-o cu pozitiile aprinse aproximativ 30 min, pe timp de vara si na a mai pornit dacat cu cabluri.
Am mers toata vara si iarna daca nu o porneam o zi, nici ca nu mai pornea.
Am pus bateria la redresor, am mers toata vara asta si acum cand vremea este mai rece nu a mai pornit. Am schimbat-o cu una mai veche de amperaj mai mare tot vatra.
Bateria descarcata este pusa al redresor si sunt curios maine daca mai porneste, desi nu cred ca mai este buna..........
Voi ce parere aveti mai este buna?

Intamplarea face ca si eu am alarma viper, dar nu cred ca este de la alarma

Acum porneste cu bateria (amperajul mai mare) si maine cand vin de la munca o incerc

edit: un post poate fi editat timp de 60 de minute.

rayn
17-11-2011, 09:46 AM
Voi cei cu alarme Viper ati incercat sa deconectati alarmele 1-2 zile sa vedeti daca mai aveti aceleasi probleme?? desi nu cred ca ele sint problema Mai nou stiti ca multe componente pentru WAG sint facute in romania in sistem LOHN mai ales cablajele auto care au luat avint ca textila in '91 asa ca nu ma mir ca si calitatea sa fie pe masura Sa nu aveti probeme cu bornele sa fie ruginite caci altel se pierde curentul pe "traseu":rockwoot::rockwoot::beerchug:

sorin2010
10-12-2011, 04:16 PM
Salut la toti, am o octavia 2 FL de un an si 2 luni si cred ca s-a dus bateria.
Pe masina am montata de cand am cumparat masina de la dealer alarma viper cu telecomanda cu ecran, ultimul versiune de viper. Eu merg cu masina de regula sambata si duminica. In rest sta in garaj. Ce s-a intamplat: De aproximativ o luna cand dadeam la cheie parca se chinuia sa invarta, adica cand invarteam cheia in contact facea fil fil si apoi pornea. Nu am bagat de seama ca de e Skoda am zis. Ultima data am mers prin oras afara ploua si am bagat masina in garaj. Am pornit-o azi dupa o saptamana si nimic. Cand am introdus cheia in contact pe ecram mi-a aparut ceva de genul sistem eror..... Am invartit cheia si nimic. Cand am invartit cheia parca dadeau sa se stinga si luminile din bord si becul de la plafoniera. In plus eu cand deschideam usa la masina oglinzile se desfaceau singure, azi nimic.
Am tot incercat dar nu a vrut. CE POATE SA AIBA CA E SKODA?
Poate cineva sa i-mi spuna? Va rog mult ca sunt cam dezamagit.
Va multumesc.

Doragon
10-12-2011, 04:35 PM
te-a lasat bateria